Κτήμα Αλωνάκι logo

 

 

 Το Κτήμα Αλωνάκι

Σε υψόμετρο 900 μέτρων, ανάμεσα στο χωριό Μπελοκομίτης και στο φράγμα της λίμνης Πλαστήρα, μέσα στις βελανιδιές και τα έλατα, βρίσκεται το ξενοδοχείο κτήμα Αλωνάκι που αποτελείται από 5 ανεξάρτητα κτήρια,δημιουργώντας ένα μικρό χωριό δίπλα στη λίμνη σε μια έκταση 27 στρεμμάτων.

Περικλείεται από το Πανεπιστημιακό δάσος που το διασχίζουν πολλά οικολογικά μονοπάτια, ιδανικό περιβάλλον για τους φυσιολάτρες και τους οπαδούς της περιπέτειας.

Στο χωριό Μπελοκομύτης, σε ένα μαγευτικό μέρος κοντά στο φράγμα Ταυρωπού και δίπλα στην λίμνη Πλαστήρα, 36km απο την πολη της Καρδιτσας βρίσκεται η τοποθεσία «Αλωνάκι».Ονομάστηκε έτσι επειδή στο πλάτωμα που υπάρχει στο πάνω μέρος κοντά στο δρόμο, υπήρχε ένα μεγάλο πέτρινο αλώνι.

Αυτό ήταν ιδιωτικό, το χρησιμοποιούσαν όμως, κατά τα έθιμα, συγγενείς, γνωστοί και χωριανοί του ιδιοκτήτη για να αλωνίζουν το σιτάρι. Το αλώνι ήταν χτισμένο σε πλάτωμα, έξω από το χωριό, επειδή εκεί υπήρχε ο χώρος για να στήνουν οι χωριανοί τις «θημωνιές» τους και κατάλληλες συνθήκες (αέρας) για να λυχνίζουν το σιτάρι. Καταστράφηκε περίπου το 1955.

Σήμερα στην ίδια θέση βρίσκεται η αγροτουριστική μονάδα «Κτήμα Αλωνάκι».

 • 2
 • 3
 • 4
 • 1

Με θέα τη Λίμνη Πλαστήρα στο εστιατόριο μας «Αλώνι»,

εκτός από ένα πλήρη παραδοσιακό μπουφέ πρωινού, θα βρείτε παραδοσιακές γεύσεις όπως πίτες, μαγειρευτά φαγητά και πιάτα της ώρας, τα οποία παρασκευάζονται καθημερινά από αγνά ντόπια υλικά.

Φυσιογνωμία

Το κτήμα Αλωνάκι είναι ένας ελκυστικός τόπος διαμονής με άμεση και φιλική εξυπηρέτηση σ ένα μοναδικά ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον. Η αγάπη μας, όμως, για τον τόπο και η γνώση της ιστορίας και της διαδρομής του, μας οδήγησε στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής φυσιογνωμίας του χώρου, πέρα από τα τετριμμένα.

Οραματιστήκαμε, λοιπόν, το κτήμα Αλωνάκι σαν ένα ¨ζωντανό¨ τόπο δημιουργικής συνεύρεσης ανθρώπων, δραστηριοτήτων, προτάσεων, ιδεών, σ ένα περιβάλλοντα χώρο που εμπνέει προφανώς λόγω της φυσικής του ομορφιάς αλλά και υποβάλλει την δημιουργικότητα μ ένα λιγότερο εμφανή τρόπο λόγω της συλλογικής μνήμης που τον διατρέχει.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Στην κατεύθυνση αυτή

- Διαθέτουμε μόνιμη εγκατάσταση στίβου περιπέτειας, τοίχο αναρρίχησης, πεδίο τοξοβολίας, flying fox καθώς και ποδήλατα για περιήγηση στη Λίμνη Πλαστήρα. Από το κτήμα Αλωνάκι ξεκινούν σηματοδοτημένα μονοπάτια - οι παλιοί δρόμοι του βουνού- που οδηγούν σε ενδιαφέρουσες περιηγήσεις στο δάσος και καταλήγουν στις γύρω κορυφές των Αγράφων. Έμπειροι συνεργάτες, συνοδοί βουνού - οικοξεναγοί με παιδαγωγική κατάρτιση, μπορούν να εμψυχώσουν μεμονωμένες δραστηριότητες αλλά και πλήρες ημερήσιο ή και διήμερο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και περιήγησης- γνωριμίας με την περιοχή, που απευθύνεται σε οικογένειες αλλά και σχολεία, συλλόγους και κάθε τύπου ομάδες και συλλογικότητες.

 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

- Επιπλέον ο χώρος είναι φιλικός και προσβάσιμος σε οποιαδήποτε συλλογικότητα με δημιουργικές δράσεις και ανησυχίες, που επιθυμεί να συνευρεθεί και να διοργανώσει δραστηριότητες (σεμινάρια, συνέδρια, φεστιβάλ, κύκλους ανταλλαγής απόψεων κ.λ.π.), ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Πέραν του καταφυγίου, χωρητικότητας 50 κλινών, για άνετη και οικονομική διαμονή, και του εστιατορίου, που έχει τη δυνατότητα κάλυψης πλήρους διατροφής 80 ατόμων maximum, υπάρχουν υπαίθρια φυσικά πλατώματα εντός της δασικής περιοχής του κτήματος αλλά και στεγασμένη αίθουσα κατάλληλη για συνάξεις ομάδων.

- Τέλος ο χώρος είναι κατάλληλος και διατίθεται για την φιλοξενία καλλιτεχνικών εκδηλώσεων κάθε είδους, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, εικαστικών εγκαταστάσεων , εκθέσεων ζωγραφικής, φωτογραφίας κ.λ.π.

Κάθε εκδήλωση θα αναρτάται στον ιστότοπο μας και θα προωθείται σ έναν ευρύ κύκλο φίλων και πελατών. Πρόθεσή μας να υπάρχει κάθε χρόνο και κάθε εποχή ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στο κτήμα Αλωνάκι, που θα το αναδείξει σε πόλο έλξης και χώρο έκφρασης ανήσυχων, δημιουργικών και ζωντανών ομάδων και ατόμων.

 • 10
 • 11
 • 12
 • 9

 

Ηλεκτρονική ενημέρωση για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις - δραστηριότητες.

Το newsletter δεν αποστέλλεται σε τακτική βάση. Θα υπάρχει ενημέρωση μόνο όταν προγραμματίζονται νέες εκδηλώσεις - δραστηριότητες και πάντα με...μέτρο...